Antilliaanse kaasballetjes

Antilliaanse kaasballetjes

Op Antilliaanse feestjes worden altijd veel verschillende gefrituurde hapjes geserveerd, waaronder deze kaasballetjes. Dat is natuurlijk niet voor niets, want zijn heel erg makkelijk te maken en erg lekker! Kaasballetjes lijken op kleine ronde kaasbroodjes, maar dan gefrituurd en wat zouter. Warm zijn ze het lekkerst, dus eet ze wel snel op. Ze zijn heel erg geschikt om mee te dippen, dus serveer ik ze met een pittige chipotle saus. Met dit recept maak je tussen de 25 en 30 kaasballetjes.

Rasp de pecorino en Goudse kaas. Doe de speltbloem in een mengkom en meng hier het bakpoeder, een snufje zout, zwarte peper en de kaas doorheen. Als dit goed gemengd is voeg je de twee eieren toe. Meng alles goed door elkaar en laat het deeg even rusten. Olie je handen in en rol van het deeg kleine balletjes, iets kleiner dan een bitterbal. Frituur de balletjes in een frituurpan op laag vuur en keer regelmatig om, totdat ze goudbruin zijn. Serveer met een pittige saus, bijvoorbeeld mijn chipotle saus. Week de gedroogde chipotle pepers in heet water. Leg de tomaten, de puntpaprika's, de sjalotten en de

teentjes knoflook op een ovenplaat en bak op 200˚C in de oven. Bak voor een half uur en haal dan de tomaten, de sjalotten en de knoflook uit de oven. Draai de puntpaprika's om en bak voor nog zo'n 15 minuten, totdat ze zwartgeblakerd zijn. Laat alles afkoelen en verwijder de schillen en vellen. Vergeet ook niet de zaadjes uit de puntpaprika's te verwijderen. Doe de groenten samen met de chipotle pepers in een keukenmachine en maal tot een fijne saus. Voeg zout en appelciderazijn toe. Als de saus te droog is kan je eventueel wat van het weekwater van de chipotle pepers toevoegen.

Ingrediënten:

 • 100 gram speltbloem
 • halve theelepel bakpoeder
 • snufje zout
 • halve theelepel gemalen zwarte peper
 • 125 gram pecorino
 • 125 gram belegen Goudse kaas
 • 2 eieren
 • olie om in te frituren

Voor de saus:

 • 3 tomaten
 • 2 puntpaprika's
 • 2 sjalotten
 • 4 teentjes knoflook
 • 4 gedroogde chipotle pepers
 • 2 theelepels zout
 • 2 eetlepels appelciderazijn

Benodigdheden:

 • rasp
 • mengkom
 • frituurpan
 • frituurolie
 • keukenmachine
 • ovenplaat