Auberginespiesjes met miso

Auberginespiesjes met miso

Aubergine is een van mijn favoriete groenten, het is enorm veelzijdig en ook nog eens heel lekker. Voor dit recept spies ik aubergine op een stokje, ideaal dus voor een barbecue maar gewoon uit de oven kan ook. Met miso geef je de aubergine een oosters tintje en nog meer smaak. De ingrediënten zijn genoeg voor 12 spiesjes.

Begin met de misosaus: voeg de rijststroop, de tamari, de mosterd en het citroensap bij de miso en roer tot je een glad papje hebt. Zet opzij. Snijd de aubergine in stukken van ongeveer 4 cm en rijg aan een stokje. Zorg er voor dat de schil aan één kant zit, en leg de spiesjes met de schil naar beneden op een bakplaat of op de barbecuegrill. Kwast de aubergine lichtjes in met olijfolie. Grill de spiesjes onder een matig warme grill voor 

30 minuten. Haal ze uit de oven en kwast de bovenkant royaal in met de misosaus. Draai de spiesjes niet! Als je ze op de barbecue klaarmaakt, mag je de spiesjes tijdens het inkwasten gewoon laten liggen. Daarna mogen ze nog 5 minuten bakken. Als ze klaar zijn bestrooi je de spiesjes met wat sesamzaad en garneer je met groene kruiden, zoals peterselie of koriander.

Ingrediënten:

 • 2 aubergines
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 60 gram miso
 • eetlepel rijststroop
 • 2,5 eetlepel tamari
 • eetlepel mosterd
 • eetlepel citroensap
 • sesamzaad
 • groene kruiden

Benodigdheden:

 • satestokjes
 • grilloven of barbecue
 • bakplaat of grillplaat