Gegrilde broccoli met tahinisaus

Gegrilde broccoli met tahinisaus

Meestal eet je broccoli gekookt, gestoomd of gewokt, maar wist je dat je broccoli ook kan grillen? Door het grillen krijgt de broccoli een veel zoetere smaak, en de grillstrepen zien er ook nog eens mooi uit. De zoet-bittere dressing van tahini maakt het geheel af. Dit makkelijke en gezonde gerecht kan je serveren als salade of als bijgerecht.

Snijd de broccoli in roosjes en snijd de roosjes vervolgens door tweeën. Kook de broccoliroosjes voor 4 minuten in ruim kokend water; zorg er voor dat ze niet helemaal gaar worden want dat gebeurt op de grill. Leg de roosjes op een theedoek om af te koelen en te drogen. Maak ondertussen de dressing: snijd of rasp te knoflook heel fijn en meng samen met de tahini, de honing, het citroensap en een beetje zout. Voeg

kleine hoeveelheden water toe om de saus wat uit te dunnen. Als de roosjes afgekoeld zijn mogen ze in een kom. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout, en verdeel gelijkmatig over de broccoli. Zet een grillpan op hoog vuur en doe hier de broccoli in. De broccoli is klaar wanneer grillstrepen op de roosjes zichtbaar worden. Leg de broccoli op een bord en giet de tahinisaus er overheen. Besprenkel met wit en zwart sesamzaad.

Ingrediënten:

  • broccoli
  • 40 gram tahini
  • eetlepel honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • teentje knoflook
  • zout
  • wit en zwart sesamzaad

Benodigdheden:

  • grillpan
  • theedoek
  • kom