Pannenkoeken van bananenmeel

Misschien ken je wel het recept voor bananenpannenkoeken met alleen ei en banaan. Dit zijn ook bananenpannenkoeken, maar dan heel anders: ik gebruik namelijk bananenmeel. Bananenmeel is meel gemaakt van uitsluitend bananen, en dat maakt deze pannenkoeken gezond én glutenvrij. Bovendien worden deze bananenpannenkoeken lekker luchtig zoals traditionele Amerikaanse pannenkoeken. Je moet alleen geen uitgesproken bananensmaak verwachten; bananenmeel is niet heel zoet en heeft een beetje een nootachtige smaak. Serveer deze pannenkoeken met verse banaan en ahornsiroop en je hebt een perfect ontbijt!

Doe het bananenmeel in een kom, voeg bakpoeder en baksoda toe en meng door elkaar. Voeg karnemelk toe totdat een dikke pap ontstaat en meng het ei hierin. Voeg nu beetje bij beetje meer karnemelk toe totdat je een dik pannenkoekenbeslag hebt. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een eetlepel olie in. Wanneer de pan warm is giet je met een pollepel een beetje beslag in de pan. Maak de 

pannenkoeken niet te groot, in één pan zullen ongeveer 3 pannenkoeken moeten passen. Je zal zien dat bovenop de pannenkoeken belletjes ontstaan: wanneer de belletjes niet meer verdwijnen maar in het beslag blijven zitten mag je de pannenkoeken omdraaien. Bak totdat de onderkant mooi bruin is en je bent klaar! Deze pannenkoeken smaken erg lekker met plakjes banaan en ahornsiroop.

Ingrediënten:

 • 200 gram bananenmeel
 • 1 ei
 • karnemelk
 • theelepel bakpoeder
 • theelepel baksoda
 • banaan
 • ahornsiroop
 • kokosolie om in te bakken

Benodigdheden:

 • koekenpan
 • mengkom
 • garde
 • pollepel