Bananentruffels

Deze bananentruffels zijn vegan en gezond; ze zijn namelijk gevuld met gedroogde banaan, dadels en walnoten. Je kan ze bedekken met pure chocolade, maar als je het echt heel gezond wil houden kan je ze ook door de kokosrasp rollen. Als je ze in een mooi doosje doet vormen ze ook nog eens een leuk (maar vooral lekker) cadeau!

Snijd de gedroogde banaan in kleinere stukken en doe samen met de dadels en walnoten in een keukenmachine. Hak totdat een fijn mengsel ontstaat en voeg hier een eetlepel kokosolie en heel klein beetje zout en nootmuskaat aan toe. Kneed hier balletjes van. Wil je de truffels met chocolade bedekken? Maak dan een bain-marie:

doe een vuurvaste kom in een pan met water dat net van de kook af is. Breek de chocolade in stukjes en doe in de kom. Wanneer de chocolade gesmolten is kan je met behulp van een vork de truffels door de chocolade halen. Leg de truffels op bakpapier en laat de chocolade stollen. Haal eventueel een tweede keer door de chocolade.

Ingrediënten:

 • 150 gram gedroogde banaan
 • 70 gram walnoten
 • 100 gram dadels
 • 1 eetlepel kokosolie
 • snufje zout
 • snufje nootmuskaat
 • 80 gram pure chocolade
 • kokosrasp

Benodigdheden:

 • keukenmachine of hakmolen
 • bain-marie
 • bakpapier