Spaghettipompoen

De spaghettipompoen is een winterpompoen waarvan het klaargemaakte vruchtvlees op spaghetti lijkt. Sommige spaghettipompoenen zijn helemaal geel, anderen hebben een groen motief. Deze pompoensoort bevat veel gezonde voedingsstoffen én is laag in calorieën, en vormt dus een goed alternatief voor echte spaghetti. Je kan variëren met verschillende pastasauzen, maar ik heb gekozen voor een simpele saus met slechts een paar ingrediënten.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Kerf de pompoen drie keer in met een mes, leg op een bakplaat en bak voor 50 minuten in de oven. De pompoen is klaar als hij nog wel stevig is maar je er met een mes makkelijk doorheen kan prikken. Pas wel op: de pompoen mag niet té gaar en zacht worden, want hij moet wel een bite hebben. Snijd de pompoen door tweeën en verwijder de pitten met een lepel. Schraap met een vork het vruchtvlees uit de pompen; je zal

zien dat spaghetti-achtige slierten ontstaan. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een klontje boter en een scheutje olijfolie in. Fruit twee gehakte teentjes knoflook. Doe hier een handje gehakte verse kruiden bij, bijvoorbeeld peterselie, en een snufje zout. Giet deze kruidensaus over de spaghetti. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en geraspte parmezaanse kaas.

Ingrediënten:

  • 1 spaghettipompoen
  • klontje boter
  • scheut olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • handje verse kruiden (bijv. peterselie)
  • parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • snufje zout