Pompoenravioli

Pompoenravioli

Pompoenravioli is een echte klassieker. Dit recept combineert de zoete smaak van pompoen met pittige kaas en chilipeper. Zelf verse pasta maken kost even tijd, maar is zeker de moeite waard. Als je het eenmaal onder de knie hebt zal je de allerlekkerste pasta ooit eten!

thumb_DSC_4361_1024.jpg

Begin met het deeg: meng 3 eieren met 300 gram meel en kneed dit voor zo'n 20 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens 20 minuten rusten. Voor de vulling heb je geroosterde flespompoen nodig: rooster de hele pompoen, met schil, voor een uur op 180 graden Celsius in de oven en laat afkoelen. Meng 1/3e van de pompoen met 3 eetlepels ricotta, een gehakte rode peper (zonder zaadjes) en de pecorino. Je kan ook voor een andere harde Italiaanse kaas kiezen, zoals parmigiano. Breng op smaak met

geraspte nootmuskaat en zout. Rol het deeg met een pastamachine uit totdat je bij de een na dunste stand bent aangekomen, op mijn machine is dat stand 2. Heb je geen pastamachine? Rol het deeg dan met een deegroller dun uit. Doe de blaastest: leg het uitgerolde deeg plat op het aanrecht en probeer er onderdoor te blazen. Als dat lukt, dan is het deeg dun genoeg. Houd extra meel bij de hand om te voorkomen dat het deeg aan het aanrecht blijft plakken.

Plaats een theelepel aan vulling op het uitgerolde deeg, en leg hier weer een lap deeg overheen. Druk het deeg om de vulling aan, en probeer zo min mogelijk lucht te vangen. Snijd de ravioli met een deegwieltje los. Bij gebrek aan een deegwieltje kan je ook een mes gebruiken en de ravioli met een vork dichtdrukken. Zet een anti-aanbakpan op laag vuur op het gasfornuis en doe hier een eetlepel boter, twee eetlepels olijfolie en de salie in. Kook de ravioli in een ruime pan met water

voor twee en een halve minuut, totdat de pasta al dente is. Zorg er voor dat het niet te druk wordt in de pan, ik kookte vijf grote ravioli per keer. Haal de ravioli met een schuimspaan uit het water en plaats direct in de pan met olie; zorg er voor dat je wat kookwater meeneemt. Bak voor 2 à 3 minuten. Doe de ravioli met wat salie op een bord en rasp hier nog wat kaas en zwarte peper overheen. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

Voor de pasta:

 • 300 gram meel (plus extra)
 • 3 eieren

Voor de vulling:

 • 1/3 geroosterde flespompoen
 • 3 eetlepels ricotta
 • 1 verse rode chilipeper, zaadjes verwijderd
 • handje geraspte pecorino
 • nootmuskaat
 • zout

Verder:

 • eetlepel boter
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 10 blaadjes salie
 • zwarte peper
 • extra pecorino

Benodigdheden:

 • pastamachine (optioneel)
 • deegwieltje (optioneel)
 • deegroller
 • rasp
 • pan om pasta in te koken
 • anti-aanbakpan
 • schuimspaan