Sinaasappelcarpaccio

Carpaccio zonder vlees, maar met fruit! Dit is een heel zomers gerecht dat tussen zoet en hartig in zit. Bij sinaasappel denk je niet direct aan hartige smaken, maar toch werkt deze combinatie wel. Serveer bijvoorbeeld als voorgerecht.

Begin met de dressing: rasp de knoflook en voeg hier het citroensap en de olijfolie aan toe. Breng op smaak met wat zout. Snijd de schil van de sinaasappels af. Snijd de sinaasappels vervolgens in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik. Leg de schijfjes op de borden en giet hier een

deel van de dressing overheen. Bestrooi met gemalen cayennepeper. Verdeel een aantal zwarte olijven over de sinaasappel. Giet wat dressing over de rucola en plaats vervolgens op de borden. Klaar!

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels (1 per persoon)
  • eetlepel citroensap
  • teen knoflook, geraspt
  • snufje zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram rucola
  • gemalen cayennepeper
  • zwarte olijven