No-bake citroen cheesecake

No-bake citroen cheesecake

Cheesecake is zo lekker, maar soms heb je gewoon geen zin of tijd om een hele taart te maken. Dit recept combineert de karakteristieke smaak van cheesecake met het gemak van een toetje, zónder gelatine. Met citroensap geef je dit nagerecht een frisse smaak. Je maakt deze cheesecake in een mooi glas, de ingrediënten zijn genoeg voor twee grote porties of vier kleine.

Doe de roomkaas in een mengkom en voeg hier de honing aan toe. Meng met een garde totdat alle klontjes verdwenen zijn. Voeg vervolgens beetje bij beetje de room hieraan toe. Als alles goed gemengd is voeg je het citroensap toe, en als laatste de vanille. Laat het mengsel voor zo'n twee uur in de koelkast staan. Sla de koekjes tot kruimels in een plastic zakje, of verkruimel in 

een keukenmachine. Ik gebruik suikervrije volkoren speltbiscuits. Verdeel de kruimels over de bodem van de glazen, maar houd wat kruimels over voor de garnering. Als het mengsel lobbig is geworden lepel je dit in de glazen. Strooi wat kruimels over de cheesecake en decoreer met fruit. En je bent klaar!

Ingrediënten:

  • 200 gram roomkaas
  • 60 gram honing
  • 100 ml slagroom
  • 30 ml citroensap
  • 6 biscuits
  • blauwe bessen of ander fruit als garnering
  • mespuntje vanille

Benodigdheden:

  • mengkom
  • garde
  • koelkast