Luxe tuna melt

Sommige mensen vinden het vreemd om vis met kaas te combineren, maar daar ben ik het helemaal niet mee eens! Vis en kaas kunnen samen juist heel lekker zijn, en deze luxe tuna melt is daar een goed voorbeeld van. Een tuna melt is, zoals de naam al doet vermoeden, een tosti met tonijn en kaas. Ik maak een luxe, "open" versie met tonijnsalade en Old Amsterdam. En dat is denk ik ook meteen mijn beste tip voor een lekkere tuna melt: kies voor oude kaas. Voor mij is een tonijnsalade niet compleet zonder appel, als frisse en zoete tegenhanger, dus die doe ik er nu natuurlijk ook in. Het brood dat ik gebruik is mijn stoofpanbrood waarvan je het recept hier kan vinden.

Hak de peterselie en de sjalotjes fijn en snijd een halve appel in kleine blokjes. Doe samen met de tonijn, 5 eetlepels mayonaise, een eetlepel mosterd, wat gemalen zwarte peper, een snufje zout en een beetje citroensap in een kommetje en roer. De kappertjes kan je er heel in doen, maar je

kan ze ook fijn hakken. Grill twee sneetjes brood, eventueel besmeerd met een beetje boter, in een grillpan. Beleg de sneetjes brood met de tonijnsalade en bedek met een plak kaas. Leg de tuna melts op een ovenplaat en laat de kaas kort in de oven op de grillstand smelten.

Ingrediënten:

 • 2 blikjes tonijn van 160 gram
 • handje peterselie
 • halve appel (Golden Delicious)
 • 2 sjalotjes
 • 5 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel mosterd
 • 1 theelepel gemalen zwarte peper
 • 1 eetlepel kappertjes 
 • snufje zout
 • beetje citroensap
 • Old Amsterdam (plakken)
 • 4 sneetjes brood

Benodigdheden:

 • oven
 • grillpan
 • ovenplaat