Blue mallow thee

Blue mallow, in het Nederlands kaasjeskruid, is een plant met paarse bloemen waar je thee van kan zetten. De naam kaasjeskruid komt van de zaadjes, die door hun ronde vorm iets weg hebben van een Goudse kaas. Het speciale aan deze bloementhee is dat hij van kleur verandert: als je heet water over de bloemetjes giet kleurt het water meteen turquoise. Laat je de thee trekken, dan wordt het water groen. Voeg je citroensap toe, dan wordt het water eerst felroze, en daarna zachtroze. Je kan het water ook paars laten kleuren door maar een heel klein beetje citroensap te gebruiken.

Ook van de bladeren van deze plant kan je thee zetten, maar die hebben niet dit leuke effect en het zijn vooral de bloemen die geneeskrachtig zouden zijn. Blue mallow thee zet je met kokend water, maar als je de gezonde stoffen in de bloem wil behouden zet je het met water dat even is afgekoeld. Per kop gebruik je twee theelepels blue mallow en die laat je 2 tot 10 minuten trekken. Je kan de thee eventueel zoeten met honing. De smaak van blue mallow is licht bloemig en zoet, maar het heeft geen uitgesproken smaak. Naast dat citroensap een mooie roze kleur geeft, maakt het de thee ook iets zoeter.

Blue mallow bloemen kan je in de webshop van Pit & Pit kopen. Voor 15 gram betaal je €2,50. Dat lijkt duur, maar de bloemen zijn gedroogd en dus heel licht.