Parmezaanse kaaskoekjes

Koekjes hoeven natuurlijk niet altijd zoet te zijn! Deze hartige koekjes met parmezaanse kaas zijn heel erg veelzijdig: je kan ze bij de borrel serveren, als onderdeel van een aperitiefhapje of je eet ze als snack. Het recept is ook nog eens heel makkelijk en de koekjes zijn zo klaar. Ik heb voor parmezaanse kaas gekozen omdat het een harde en zoute kaas is met veel smaak, en daarmee is het heel geschikt om koekjes mee te bakken.

Laat de boter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Doe het meel in een mengkom en meng hier de geraspte parmezaanse kaas, het bakpoeder en het zout doorheen. Voeg nu het ei en de 3 eetlepels boter toe en kneed tot een deeg. Rol het deeg dun uit tot een dikte van een paar millimeter. Steek

met een vormpje de koekjes uit het deeg en leg op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Prik met een satéprikker gaatjes in de koekjes; dit is niet nodig, maar het ziet er wel leuk uit. Bak de koekjes voor 6 tot 8 minuten en laat daarna afkoelen op een koelrooster.

Ingrediënten:

 • 130 gram speltmeel
 • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
 • 3 eetlepels boter
 • 1 ei
 • halve theelepel bakpoeder
 • halve theelepel zout

Benodigdheden:

 • oven
 • ovenplaat
 • bakpapier of siliconen matje
 • mengkom
 • deegroller
 • uitsteekvormpje
 • koelrooster