Gepofte quinoa repen

Gepofte quinoa repen

Deze repen van gepofte quinoa en cacao vormen een gezond tussendoortje: ze zijn vegan, glutenvrij en bevatten geen geraffineerde suiker. Daarnaast is quinoa rijk aan alle essentiele aminozuren die een mens nodig heeft en zit het vol vitamine B2 en E, ijzer, koper en magnesium. Door het kokoslaagje zien ze er ook nog eens mooi uit. Dit is een makkelijk recept waar je geen oven voor nodig hebt, wel moet je er een pannetje bij pakken.

Doe de olie, ahornsiroop, palmsuiker, vanille, en een snufje zout in een pan en zet op laag vuur. Smelt totdat een homogeen, toffee-achtig mengsel ontstaat. Roer hier het cacaopoeder doorheen. Doe de gepofte quinoa in een mengkom en giet het mengel er overheen. Roer totdat de gepofte

quionoa helemaal bedekt is. Giet dit in een bakvorm bekleed met bakpapier en druk plat met een spatel, tot een dikte van ongeveer 2 cm. Bestrooi met rozijnen en druk weer plat. Besmeer de bovenkant met kokoscrème en bestrooi met wat kokosrasp. Laat opstijven in de koelkast.

Ingrediënten:

 • 75 gram gepofte quinoa
 • 60 ml kokosolie
 • 60 ml ahornsiroop
 • 25 gram cacaopoeder cacaopoeder
 • 90 gram palmsuiker
 • snufje zout
 • halve theelepel vanille
 • handje rozijnen
 • 50 gram geconcentreerde kokoscrème (santen)
 • kokosrasp

Benodigdheden:

 • kookpan
 • bakvorm met lage rand
 • mengkom
 • bakpapier
 • spatel