Bloemkoolpuree met champignons

Bloemkoolpuree met champignons

Bloemkool vind ik een van de meest veelzijdige soorten groente. Je kan er echt alles mee, waardoor bloemkool heel geschikt is voor iedereen die gezonder wil eten. Met bloemkool kan je bijvoorbeeld een puree maken, als koolhydraatarm en caloriearm alternatief voor aardappelpuree. Je kan bloemkoolpuree verwerken in een gerecht, zoals een ovenschotel, maar je kan het ook als bijgerecht serveren. Ik hield het simpel en combineerde de bloemkoolpuree met champignons, wat samen heel lekker is!

Snijd de bloemkool in roosjes, was de roosjes en stoom voor zo'n 15 minuten gaar in een stoompan. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en bak hier twee gekneusde teentjes knoflook in. Haal de knoflook uit de pan als de teentjes licht bruin zijn geworden. Die nu de champignons in dezelfde

pan en bak gaar. Breng de champignons op smaak met een beetje zout en zwarte peper. Doe de gestoomde bloemkoolroosjes samen met een klontje boter, de twee knoflookteentjes en de parmezaanse kaas in de keukenmachine en maal tot een fijn puree. Serveer de champignons bovenop de bloemkoolpuree.

Ingrediënten:

  • 1 hele bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 klontjes boter
  • snufje zout
  • beetje zwarte peper
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 400 gram champignons

Benodigdheden:

  • koekenpan
  • keukenmachine
  • stoompan