Pao de queijo

Pao de queijo zijn Braziliaanse kaasbroodjes van tapiocameel, ook wel cassavemeel genoemd, en daardoor zijn ze glutenvrij. Tapiocameel is een meel gemaakt van een soort grote wortel uit Brazilië en kan je in de meeste toko's of bij biologische winkels vinden. In Brazilië worden deze kleine broodjes als snack of bij het ontbijt gegeten en worden daar overal verkocht. Als je de broodjes nog warm eet zijn ze in het midden een beetje gummi-achtig, zo vind ik ze persoonlijk het lekkerst. Het recept is heel makkelijk en het deeg hoeft niet te rijzen, dus je zet ze zo op tafel.

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng de mozzarella en het ei in een keukenmachine. Doe hier nu het tapiocameel bij en meng weer. Voeg dan het maïsmeel toe en meng nogmaals. Kneed met de hand de parmezaanse kaas door het deeg. Laat het deeg zo'n 20 minuten afgedekt rusten.

Rol van het deeg balletjes ter grootte van een golfbal en leg op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bak de pao de queijo goudbruin in de oven, ongeveer 10 tot 15 minuten, en laat even afkoelen.

Ingrediënten:

  • 100 gram tapiocameel
  • 50 gram maïsmeel
  • 1 ei
  • 125 gram mozzarella
  • handje geraspte parmezaanse kaas

Benodigdheden:

  • keukenmachine
  • oven
  • bakpapier
  • ovenplaat