Drie Bugles vultips
 

Toen ik op Instagram las dat Laura's Bakery op zoek was naar bloginsiders om drie vultips voor Bugles te verzinnen, wist ik meteen dat ik mee wilde doen. Ik melde mij dus aan en jawel, ik werd uitgekozen! Ik begon meteen met het verzinnen van originele vullingen, maar dat was zo makkelijk nog niet. Gelukkig ontving ik al snel een leuk pakketje met drie zakken Bugles in de smaken Naturel, Sweet Chili en Nacho Cheese. De drie vultips die ik al op Instagram gedeeld heb breng ik hier samen in dit artikel.

Bij het verzinnen van vultips vind ik een aantal dingen belangrijk: de vullingen moeten makkelijk zijn, ze moeten aansluiten bij de verschillende Bugles smaken en de vultips moeten natuurlijk lekker zijn. Voor alledrie de dips heb ik gekozen voor fruit, namelijk avocado, ananas en vijg.

Bugles Nacho Cheese met avocado en zure room

Nacho's zijn natuurlijk heel erg lekker met een salsa van avocado, dus voor de smaak Nacho Cheese liet ik mij inspireren door deze combinatie. Prak 2 avocado's en meng hier 6 eetlepels zure room, 1 fijngehakte verse jalapeñopeper, een handje fijngehakte bladpeterselie en een beetje citroensap, zout en zwarte peper doorheen.

Bugles Sweet Chili met ananas en roze peper

Sweet Chili is een smaak die zoet en pittig samenbrengt, en het leek mij lekker om dit in de vultip terug te laten door middel van ananas en roze peper. Snijd 140 gram ananas in kleine stukjes en meng door 250 gram ricotta. Stamp de roze peper fijn in een vijzel en en voeg samen met een beetje zout toe aan de dip.

Bugles Naturel met Chavroux, vijg, honing en tijm

Met Bugles Naturel kan je wat betreft vullingen alle kanten op. Ik koos voor de klassieke combinatie van kaas met vijg, maar dan in de vorm van een dip. Snijd een halve vijg in kleine stukjes en meng door een bakje Chavroux geitenkaas. Voeg een halve eetlepel honing, een theelepel tijm en halve theelepel gemalen zwarte peper toe.