Bevroren Frankenthalerdruiven

Bevroren Frankenthalerdruiven

Dit is denk ik wel het makkelijkste recept voor sorbetijs: een bevroren tros druiven. Eigenlijk is dit niet echt een recept, maar meer een tip. Ik heb heerlijk zoete biologisch-dynamische Frankenthalerdruiven uit het Westland weten te bemachtigen en die heb ik een paar uur in de vriezer gelegd. Bevroren druiven krijgen een sorbet-achtige structuur en zijn heerlijk verkoelend na de maaltijd.

Was de druiven, laat uitlekken en leg ze een paar uur in de vriezer. Ik heb voor witte druiven gekozen, maar blauwe kunnen ook. Als je ze uit de vriezer haalt, kan het zo zijn dat de druiven iets te hard bevroren zijn; laat ze dan heel even op het aanrecht liggen. De druiven moeten stevig aanvoelen, maar je moet er nog wel licht in kunnen drukken. De druiven kan je combineren met pure chocolade en noten of een likeurtje.

Benodigdheden:

  • tros druiven van goede kwaliteit (zoet)
  • likeur (eventueel)
  • pure chocolade (eventueel)
  • noten (eventueel)