Avocado-dadelsmoothie

De meeste mensen eten avocado hartig, bijvoorbeeld door een salade of op brood, maar wist je dat ze in de Filipijnen avocado eigenlijk alleen maar zoet eten? Zelf vind ik beide opties heel erg lekker. Wel heb ik ondertussen zo veel avocadosmoothies op, dat ik het soms raar vind om avocado hartig te eten. Sommige avocado's zijn ook echt een beetje zoet, en dan proef je dat het toch echt een vrucht is. Voor deze smoothie combineer ik de zachte smaak van avocado met het zoete van dadels; je krijgt zo een hele romige smoothie. Super simpel met maar een paar ingrediënten, maar heel erg lekker!

Blend het vruchtvlees van één avocado met de dadels en leng naar smaak aan met melk. Verdeel over twee glazen en garneer met een theelepel hennepzaad.

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 4 tot 6 medjouldadels
  • amandelmelk, soyamelk of een andere plantaardige melk
  • hennepzaadjes

Benodigdheden:

  • blender of staafmixer