Taho (toetje van tofu en tapiocaparels)

Taho is een Filipijnse snack bestaande uit zijden-tofu, tapiocaparels en palmsuiker; drie typisch Aziatische ingrediënten. Eigenlijk is het streetfood, want in de Filipijnen kan je het overal op straat kopen. Zijden-tofu heeft iets weg van stevige vla en de tapiocaparels, die zelf weinig smaak hebben maar wel een lekkere structuur toevoegen, zijn juist stevig en gummi-achtig. De saus van palmsuiker brengt alles samen. Dit toetje is simpel, lekker en het is vegan en glutenvrij!

Breng een pan met ruim water aan de kook. Als het water kookt voeg je de tapiocaparels toe. Kook totdat de tapiocaparels doorzichtig zijn geworden. Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken. Doe 2 eetlepels water in een klein 

pannetje op laag vuur en los de palmsuiker hier in op tot een suikerstroop. Laat afkoelen. Schep met een eetlepel de zijden-tofu in plakjes in een dessertkommetje. Schep de parels hier bovenop en giet de saus er overheen.

Ingrediënten:

  • 50 gram tapiocaparels (middelgroot)
  • 300 gram zijden-tofu
  • 50 gram palmsuiker (gula djawa)

Benodigdheden:

  • kookpan
  • klein pannetje
  • zeef