Zelfgemaakte Egg McMuffins

Ik heb al jaren niet bij McDonald's gegeten, maar wat ik nog steeds zou lusten zijn Egg McMuffins. Een Egg McMuffin is een Engelse muffin belegd met kaas, ei en bacon. In 1972 werd deze breakfast sandwich uitgevonden en nog steeds is het een populair item. Tegenwoordig maak ik ze gewoon zelf, het recept is namelijk heel simpel en zo kan ik ze ook ná 11:00 eten.

Maak 6 grote Engelse muffins volgens mijn recept. Doe een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes spek krokant. Bak de eieren één voor één in het kleine pannetje op middelhoog vuur, of gebruik een kookring om de eieren mooi rond te krijgen en het juiste formaat te geven. Keer eventueel de eieren een keer om. Snijd de muffins door tweeën; je kan er voor kiezen de binnenkant even te toasten. Beleg de muffins met bacon, ei en cheddar. Klaar!

Ingrediënten:

  • 6 Engelse muffins
  • 6 eieren
  • 6 plakjes hamburger bacon
  • 6 plakjes Amerikaanse cheddar
  • olijfolie (om in te bakken)

Benodigdheden: