Skillet chocolate chip cookie

Sinds kort heb ik een gietijzeren pan in mijn bezit en er gaat een wereld voor mij open! Een gietijzeren pan kan een investering zijn, maar ze zijn enorm veelzijdig. Veel gietijzeren pannen hebben een afneembare of gietijzeren handgreep zodat ze ook de oven in kunnen. Naar Amerikaans recept maakte ik deze skillet chocolate chip cookie: een heel groot koekje dat eigenlijk ook iets weg heeft van een cake. Warm kan je hem heel lekker serveren met vanilleijs.

1. Verwarm de oven voor op 160˚C. Meng de boter met de suiker in een grote mengkom. Roer hier het ei en de vanille bij in. Voeg vervolgens bloem, baksoda en zout toe. Hak de chocolade in middelfijne stukken en roer door het beslag.

2. Verdeel het beslag over de bodem van de gietijzeren pan. Bak voor 10 à 15 minuten in de oven, totdat de cookie goudbruin is. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Ingrediënten:

 • 6 eetlepels boter (kamertemperatuur)
 • 100 gram palmsuiker
 • 1 groot ei
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 130 gram speltbloem
 • halve theelepel baksoda
 • halve theelepel zout
 • 70 gram pure chocolade (Vivani 75%, met kokosbloesemsuiker)

Benodigdheden:

 • oven
 • mengkom
 • gietijzeren pan