Crispy chicken folded naan sandwich

Laatst zag ik op tv een reclame voor een broodje van dubbelgevouwen naanbrood, gevuld met gefrituurde kipfilet en salsa. Dat zag er heel lekker uit, maar omdat ik niet van fastfood houd besloot ik het zelf na te maken. Deze versie is ook nog eens een stuk gezonder, het naanbrood bestaat namelijk voor de helft uit volkoren speltmeel en de gepaneerde kipfilet heb ik in een dun laagje olie gebakken. Met dit recept kan je vier sandwiches maken.

1. Begin met het maken van het naanbrood. Meng de bloem met het volkorenmeel, de gist en een snufje zout. Smelt de ghee voorzichtig in een klein pannetje. Voeg de yoghurt, de ghee en een

paar eetlepels water aan de droge ingrediënten toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt minimaal een uur rijzen.

2. Kneed het gerezen deeg goed door en verdeel in vier gelijke stukken. Bestrooi een schoon werkblad met wat extra bloem. Vorm ieder stuk deeg tot een bolletje, druk het bolletje met je vingers een beetje plat en rol met een deegroller tot een ovaal van een paar millimeter dik.

Prik het uitgerolde deeg in met een vork, dit is om te voorkomen dat het in de pan te veel gaat rijzen. Zet een pan op hoog vuur en leg hier, als de pan goed opgewarmd is, een naanbrood in. Bak het brood kort aan beide kanten gaar.

3. Snijd de kipfilets horizontaal door midden, zodat je vier dunne filets krijgt. Je kan kant-en-klare broodkruimels of paneermeel gebruiken, of je maakt het zelf. Doe 100 gram oud brood in een foodprocessor, voeg wat (verse) kruiden, knoflook en een eetlepel olijfolie toe en hak tot fijne kruimels. Doe de broodkruimels in een diep bord, in een ander diep bord kluts je een ei.
4. Verwarm een anti-aanbakpan met een dun laagje olie op hoog vuur. Haal de kipfilets eerst door het ei en daarna door de broodkruimels en leg in de pan. Bak de kip aan beide kanten krokant bruin, zet dan het vuur laag om de filets

door te garen.
5. Snijd de tomaten in kleine stukjes en snipper het sjalotje. Snijd ook de knoflook en de chilipeper fijn en voeg toe. Breng op smaak met azijn, olijfolie, kruiden, zout en peper.
6. Meng de ingrediënten voor de witte saus. Was de ijsbergsla en verdeel in grove stukken.
7. Bouw het broodje op: neem een naan en besmeer geheel met de witte saus. Beleg de onderste helft van het brood met wat blaadjes ijsbergsla en salsa. Leg hier de kipfilet op en klap dicht.

Ingrediënten

Naanbrood:

 • 100 gram speltbloem
 • 100 gram volkoren speltmeel
 • 3 gram gist
 • snufje zout
 • 2,5 eetlepels yoghurt
 • 35 gram ghee of boter
 • water

Kip:

 • 2 kipfilets
 • 100 gram gekruide broodkruimels
 • ei

Salsa:

 • 3 tomaten
 • sjalotje
 • teentje knoflook
 • halve groene chilipeper
 • eetlepel azijn
 • eetlepel olijfolie
 • oregano
 • peterselie
 • zout
 • peper

Witte saus:

 • twee eetlepels mayonaise
 • twee eetlepels zure room
 • tijm
 • zout
 • peper

Verder:

 • ijsbergsla

Benodigheden:

 • mengkom
 • (gietijzeren) pan
 • deegroller