Ebelskiver met verse aardbei

Ebelskiver met verse aardbei

Ebelskiver betekent letterlijk 'appelschijfjes', maar deze Deense pannenkoekjes kan je ook met andere ingrediënten vullen. Ik heb voor dit recept gekozen voor verse aardbeien in combinatie met pure chocolade. Het meest lijken ebelskiver nog op grote, luchtige poffertjes. Om ze te maken heb je wel een ebelskiverpan nodig, en die zijn op internet het makkelijkst te verkrijgen. Dit recept is genoeg voor 4 porties.

Meng het meel met het zout en de baksoda. Voeg de karnemelk en de eierdooiers toe. Klop de eiwitten luchtig en licht-stijf. Vouw de eiwitten door het beslag. Verwarm de pan op middelhoog vuur. Vet de kuiltjes in de pan in met boter of olie en vul voor 2/3e met het beslag. Doe een hele

aardbei (of de helft van een grote aardbei) in het midden en bedek met een beetje beslag. Als de onderkant van de ebelskiver begint los te laten van de pan, draai je de ebelsiver met een prikker een kwartslag.

Als de onderkant vervolgens weer loslaat, draai je de ebelskiver nog een kwartslag. Daarna kan je ze nog één kwartslag doordraaien, zodat de onderkant boven komt te liggen. Draai af en toe, totdat je hoort dat het korstje een krokant,

knisperend geluid maakt of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Je kan de ebelskiver besprenkelen met pure chocolade zoals ik heb gedaan, of met poedersuiker.

Ingrediënten:

  • 260 gram meel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 480 ml karnemelk
  • eiwit van 3 eieren
  • eigeel van 3 eieren
  • verse aardbeien of ander fruit
  • pure chocolade
  • olie of boter

Benodigdheden:

  • ebelskiverpan
  • (saté)prikkers